Közel hatmillió forintnak megfelelő összeget ér

Tiltott borítójú Beatles-lemez kerül kalapács alá

Tiltott borítójú változatában kerül kalapács alá február 18-án a Beatles Yesterday and Today című albumának egy példánya, amelyért akár 30 ezer dollárt (közel hatmillió forintnak megfelelő összeget) vagy még magasabb árat is megadhatnak.

2011.02.02 11:37mult-kor.hu

Az árverést szervező Heritage Auctions szerint a lemez - sokat vitatott borítója és alacsony példányszáma miatt - a vinil lemezek szent gráljának számít.

A borítón a zenekar tagjai fehér köpenyben, lefejezett babák és húscafatok társaságában láthatók.

Az aukciósház zenei részlegét vezető Garry Shrum szerint a lemezből felbontatlanul már csak alig 25 darab létezik.

A szakember - mint mondta - még egy darabot sem látott ilyen kifogástalan állapotban. "És különben is, ki vesz meg egy Beatles-albumot, hogy aztán ne bontsa ki?" - vetette fel.

A liverpooli együttes annak idején Robert Whitaker fotográfus New York-i stúdiójában "ült modellt" a borítóhoz, a kép a vietnámi háborúról alkotott véleményüket tükrözte.

A fénykép azonban akkora felháborodást váltott ki, hogy vissza kellett vonni, és új borítót kellett készíteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.