Lezárták a Beatles-dobos gyerekkori otthonát

Szétlopják a rajongók Ringo Starr házát!

Lezárták Ringo Starr, a Beatles dobosa gyerekkori otthonát a rajongók elől, ezzel próbálják megóvni a házat attól, hogy emlékül darabokat lopjanak le róla.

2010.10.28 15:29MTI

Liverpool, Madryn Street 9. - ebben a házban töltötte gyerekkorát Ringo Starr (eredetileg Richard Starkey). Az épületet most fémkerítéssel vették körül, miután relikviavadászok kedvtelésévé vált, hogy téglákat visznek el a házról. Az ingatlan lebontásáról már korábban döntöttek - írta szerdán a The Rock Doctor zenei blog.

A téglák eltűnése miatt már annyira megroggyant a ház, hogy a járókelők számára veszélyt jelentett. Ezt hárították most el a fémkerítéssel. A Beatles-rajongók azért lobbiznak, hogy a házat, ahol a 70 éves zenész születésekor, 1940-ben a Starkey család lakott, ne dózerolják le.

Philip Coppell, a környék házainak megmentésére alakult társaság vezetője bátorítónak nevezte, hogy az önkormányzat lépéseket tett a szuvenírvadászok tevékenységének megfékezésére. Mint kiemelte, a rajongók a világ minden táján ellenzik a ház lebontását, és abban reménykednek, hogy Liverpool városa felülvizsgálja a bontási határozatot.

Ringo Starr gyermekkori otthona (Fotó: Dixonland)

A helyi képviselőtestület viszont Ringo egykori háza mellett a környékbeli utcákat is "eltakarítaná", hogy új építkezéseknek biztosítson helyet.

A Beatles Társaság elnevezésű szervezet azt szeretné, hogy ha a házat lerombolják, tégláit jótékonysági célokra árverezzék el, néhány darabot ugyanakkor egy helyi múzeumban megőriznének.

Ringo Starr gyerekkori otthona az egyetlen ex-Beatle-hez köthető ház, amely nem áll védettség alatt.

Ringo Starr besokallt

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.