Több Beatles-relikvia is kalapács alá kerül

Beatles-gitárt árvereznek, Harrison és Lennon is játszott rajta

Beatles-gitár kerül árverésre májusban az Egyesült Államokban. A hangszeren a brit zenekar fénykorában George Harrison mellett John Lennon is játszott, a remélt ár 200-300 ezer dollár.

2013.03.22 09:00MTI

Az elektromos VOX gitárt George Harrison és John Lennon 1967-ben használta. A négytagú zenekarból ők ketten már nem élnek, Lennont 1980-ban agyonlőtte egy merénylő New Yorkban, Harrison pedig 2001-ben halt meg rákbetegségben.

Az árverés New Yorkban lesz május 18-án. A gitáron kívül más Beatles-kegytárgyak is kalapács alá kerülnek, így egy dedikált példány 1963-as bemutatkozó albumukból. A lemezt mind a négy tag aláírta. Becslés szerint akár 50 ezer dollárért is elkelhet.

Az aukción Elvis Presley, Michael Jackson, David Bowie és mások ruháira és személyes dolgaira is lehet majd licitálni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.