Apja eltiltotta a drogos cimboráktól!

Képek! Amy Winehouse-nak tüdőtágulata van, meghalhat

Amy Winehouse-nak tüdőtágulata van és orvosai figyelmeztették, hogy meghal, ha nem hagyja abba a drogozást - közölte a brit soulénekesnő édesapja egy vasárnap megjelent lapinterjúban.

Képek a beteg énekesnőről! képgaléria

2008.06.23 09:30MTI

A tüdőtágulat megnehezíti az oxigénfelvételt és a légzést. Az énekesnőnél még korai, kezelhető stádiumban fedezték fel a betegséget, amely azonban már nem visszafordítható. 

A kór előrehaladása esetén a betegeknek légzéssegítő eszközökre, például oxigénmaszkra van szükségük. Amy Winehouse-nál a tüdőtágulat valószínűleg a túlzásba vitt dohányzás és a drogozás következménye - mondta az apa a Sunday Mirror című lapnak adott interjúban. Mitch Winehouse szerint az orvosok világosan megmondták 24 éves lányának, hogy meg fog halni, ha nem hagyja abba a kábítószerezést. 

"Ne aggódj apa, tudom, hogy most abba kell hagynom a drogokat" - mondta Amy az apjának a férfi elmondása szerint. Az erősen érzelmi töltetű interjúban Mitch Winehouse figyelmeztette lánya közvetlen környezetét is - "ezeket a drogdílereket" -, hogy nekik kell vállalni a felelősséget (a következményekért), ha továbbra is cracket adnak Amynek. 

Az apa nem akarja többé lánya környezetében látni cimboráját, Pete Doherty-t, a Babyshambles énekesét, Kate Moss manöken volt barátját sem, aki maga is drogproblémákkal küszködik. Az apa szerint lánya férje, a verekedés miatt jelenleg éppen vizsgálati fogságban ülő Blake Fielder-Civil biztosította őt arról, hogy fel fog hagyni a drogozással, s mihelyst kiszabadul, bevonul egy elvonókúrára, amit már meg is szerveztek. 

Amy Winehouse egy hete rosszul lett és került kórházba. Az orvosok szabálytalan szívverést állapítottak meg nála és jóindulatú daganatot találtak a mellében. Betegsége miatt bizonytalanná vált fellépése a jövő heti Nelson Mandela emlékkoncerten és a Glastonbury Fesztiválon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.