Abramovics kétmillió dollárt fizetett Amy-nek

Képek! Amy Winehouse magánkoncertet adott Moszkvában

Amy Winehouse soul-diva magánkoncertet adott Moszkvában Roman Abramovics és élettársa, Darja Zsukova művészeti galériájának megnyitóján.

Amy Winehouse lila foltokkal jelent meg koncertjén képgaléria

2008.06.14 10:41MTI

Winehouse egyórás műsort adott a mintegy 300 válogatott vendég előtt, s a hírek szerint maga a Chelsea fociklub tulajdonosa és élettársa, a volt fotómodell köszönte meg a színpadon a fellépését. A botrányairól híres Grammy-díjas énekesnő ugyancsak nagyon elégedett volt: sajtótitkára közlése szerint megköszönte a meghívást, s azt mondta, remekül érezte magát az esten. Gázsija meg nem erősített hírek szerint kétmillió dollár volt.

A Garázs elnevezésű galéria az előkelő Rubljovóba vezető út 25. kilométerénél van, s nem más, mint egy átépített buszgarázs: területe akkor, mint két focipálya. Az úgynevezett Moszkvai Kortárs Kulturális Központ (CCC) a tervek szerint nonprofit intézmény lesz, amelynek célja, hogy azokat is vonzza, akik semmit sem tudnak a kortárs művészetekről. A minap egyébként meg nem erősített hírek jelentek meg arról, hogy Abramovics vásárolta meg rekord összegekért Lucien Freund és Francis Bacon egy-egy festményét.

Freud kövér alvó hölgyet ábrázoló képéért állítólag 33,6, Bacon elvontabb triptichonjáért 86,3 millió dollárt adott a Christie,s, illetve a Sotheby,s árverésén, s a vásárlásokat már a galéria megalakításával hozták összefüggésbe. A múlt héten pedig 14 millió dollárért vett élettársának egy Giacometti-szobrot. A Nagy-Britanniában élő, s nem utolsó sorban hatalmas yachtok iránti előszeretetéről híres oligarcha főleg olajból szerzett vagyonát 23,5 milliárd dollárra becsülte idén a Forbes Magazin.

Abramovics a kietlen Csukcs-félszigeten született, ahol a legtöbben rénszarvastenyészetből élnek, és árvaházban nevelkedett. Amikor meggazdagodott, bőkezűen támogatni kezdte Csukcsföldet, de egy idő múltán megelégelte, hogy pénze java eltűnik a csinovnyikok kezén, indult a kormányzóválasztáson és 92 százalékkal győzött is. Azóta, mint mondta, maga sem tudja, de úgy 200-300 millió költött saját zsebéből Csukcsföld modernizálására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.