Apja mentette ki a dorbézoló sztárt!

Képek: Amy lekéste a saját díját is!

Amy Winehouse csütörtökön újabb kitüntetéssel gyarapította gyűjteményét, Ivor Novello-díját azonban nem tudta átvenni, mert lekéste az eseményt.

Amy Winehouse a Grammy-n - Itt jelen volt... képgaléria

2008.05.23 10:00MTI

Amy Winehouse csütörtökön újabb kitüntetéssel gyarapította gyűjteményét, Ivor Novello-díját azonban nem tudta átvenni, mert lekéste az eseményt.

A meglehetősen zaklatott életvitelű énekesnő a Love Is a Losing Game című dalával szolgált rá az egyik legrangosabb trófeára. Díjat kapott Phil Collins és David Gilmour is.

Az alkohol- és drogbotrányairól is elhíresült Winehouse becsületét apja mentette meg valamelyest, ő ugyanis ott volt a díjkiosztón és átvette a lányát megillető díjat.

Mitch Winehouse
a gálán kijelentette: lánya állapota javulóban van, de nem részletezte, mit ért ezen.

Az Ivor Novello az egyik legrangosabb brit zeneszerzői és szövegírói díj, amelyet a nemzetközi zenei világban is nagy becsben tartanak.

A múlt hónapban Amy Winehouse három jelölést is kapott, amelyek közül most egyet váltott díjra.

Phil Collins, a Genesis Magyarországon is járt énekes és dobosa, egyúttal elismert szólóelőadó a legjobb nemzetközi teljesítményéért kapta a díjat, David Gilmour, a Pink Floyd énekese és gitárosa életműdíjat vehetett át.

Collins nemrégiben jelentette be, hogy aktív zenészként nem lép fel többet, de a dalszerzést folytatja. Arra hivatkozott, hogy élete megváltozott, van két kisfia, most körülöttük forog a világ.

Az egyéb díjazottak között van a Take That együttes, amely a legtöbbször előadott dal kategóriájában vitte el a pálmát Shine című dalával. A Radiohead együttes In Rainbows című albuma is díjazott lett.

Kitüntették Shakira és Beyoncé közös dalát, a Beautiful Liart, s a díjazottak közé került Gabrielle soulénekesnő, Jazzy B, a Soul II Soul tagja és a libanoni Mica is.

Az Ivor Novello díjakat a Zeneszerzők és Dalszövegírók Brit Akadémiája ítéli oda. Kitüntetik vele a legjobb kiadókat is. Az énekesnő februárban öt Grammy díjat kapott, az Ivor Novellóval ezúttal harmadik alkalommal tüntették ki.

A dal a Back To Black című albumon található, akárcsak legnagyobb sikere, a Rehab, amelyért tavaly nyerte el az Ivor Novellót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.