Nem tudni a halál pontos okát

Elhunyt Susanne Lothar német színésznő

Elhunyt Susanne Lothar német színésznő, Michael Haneke Arany Pálma-díjas A fehér szalag és Stephen Daldry Oscar-díjas A felolvasó című filmjének sztárja.

2012.07.26 14:29MTI

Az 51 esztendős színésznő szerdán hunyt el - közölte családjának ügyvédje, aki további részletekkel nem szolgált. Susanne Lothar nemzedéke német színészgenerációjának kiemelkedő művésze volt. Négyszer nyerte el a legrangosabb német filmes díjat színészi alakításaiért.

A Hamburgból származó színésznő Michael Haneke egyik kedvenc színésze volt, az osztrák rendező Furcsa játék című 1997-es munkájában Lothar férjével, Ulrich Mühével együtt szerepelt. Mühét legtöbben A mások élete című Oscar-díjas drámából ismerik, a színész 2007-ben rákbetegségben hunyt el.

Lothar Isabelle Huppert oldalán is feltűnt A zongoratanárnő című filmben. Számos tévés produkcióban és színházban is szerepelt. Halála előtt Peter Brunner osztrák filmrendező Inner Amok című filmjében játszott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.