Ernest Borgnine 95 éves volt

Legendás veszteség: elhunyt A piszkos tizenkettő tábornoka

95 éves korában vasárnap elhunyt Ernest Borgnine Oscar-díjas amerikai filmszínész, akit a magyar nézők leginkább A most és mindörökké (1953) vagy A piszkos tizenkettő című (1967) háborús filmdrámákból ismerhetnek.

2012.07.09 12:29MTI

Ernest Borgnine, aki mindig elszánt megjelenése miatt rendszerint "keményfiúkat" alakított, a Most és mindörökké, valamint A piszkos tizenkettő című filmek sikere ellenére 1955-ben mégis a Marty című film szerelmes hentesének alakításáért kapta meg a legjobb színésznek járó Oscart.

Az idős színész vasárnap (helyi idő szerint) kora délután családja körében hunyt el a Los Angeles-i Cedar-Sinai kórházi központban, ahová a múlt héten egészségügyi felülvizsgálatra vonult be. Ernest Borgnine három hete még tucatnyi más Oscar-díjas színésszel együtt ott volt a százéves Paramount filmstúdió centenáriumi ünnepségén, s szerepelt a stúdió "családi fotóján", amelyen 116 színész és rendező látható.

Fotó: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.