Elhunyt Kathryn Joosten amerikai színésznő

Meghalt a Született feleségek közkedvelt szereplője

Elhunyt Kathryn Joosten amerikai színésznő, akit leginkább a Született feleségek című tv-filmsorozatból ismernek a nézők.

2012.06.03 16:23MTI

A népszerű sorozatban Karen McCluskey-t, a kotnyeles szomszédasszonyt alakító színésznő szombaton halt meg Los Angeles-i otthonában, 72 évesen. Joosten 11 éve küzdött tüdőrákkal. Érdekesség, hogy sorozatbeli karaktere is rákbetegségben és otthonában hunyt el, amikor nyolc évad után idén májusban a tv-sorozat véget ért.

A kétszeres Emmy-díjas színésznő emlékezetes alakítást nyújtott az amerikai elnök titkárnőjeként Az elnök emberei című, szintén nagy nézettségű tv-filmsorozatban is.

Az amerikai televíziózás legrangosabb díjával 2005-ben és 2008-ban tüntették ki a minden lében kanál, mégis mindenki által szeretett szomszédasszony megformálásáért a Született feleségekben.

Joosten már elmúlt 40 éves, amikor színészi pályára lépett. Előtte sokáig ápolónőként dolgozott egy pszichiátrián.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.