Hasnyálmirigyrák vitte el Jon Lordot

Egy legendával megint kevesebb: elhunyt a Deep Purple orgonistája

Hetvenegy éves korában hétfőn elhunyt Jon Lord, a legendás brit rockegyüttes, a Deep Purple orgonistája. A halálhírt a család közölte.

2012.07.17 08:29MTI

A zenésznél tavaly augusztusban diagnosztizáltak hasnyálmirigyrákot. Egy londoni klinikán érte a halál.

Jon Lord a 2010-es magyarországi koncertjén a MüPában (Fotó: MTI)

Jon Lord a világszerte összesen több mint 100 millió lemezt eladó Deep Purple alapító tagja volt, Hammond orgonájával meghatározta a banda hangzását. Társszerzője volt a zenekar egyik legnagyobb slágerének, a Smoke on the Water című dalnak.

A Deep Purple 1976-os felbomlása után a Whitesnake zenekarban játszott, majd szólókarriert csinált. Még tavaly is fellépett a Jon Lord Blues Project nevű formációjával, hazánkban is többször adott koncertet, legutóbb 2010-ben a MüPában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.