Medvegyev otthonában frissült fel a rockzenekar

Steam on the water: a Deep Purple és az orosz elnök együtt teáztak

Rezidenciáján látta vendégül Dmitrij Medvegyev orosz elnök a Deep Purple zenekart.

2011.03.24 10:50MTI

Medvegyev szenvedélyes rockrajongó, a hard rockot játszó brit Deep Purple gyermekkora óta örök kedvence. A 45 éves államfő farmernadrágba és fekete dzsekibe öltözött az alkalomra.
   
"Amikor elkezdtem hallgatni a Deep Purple-t, elképzelni se tudtam volna, hogy egyszer majd itt ülök veletek egy ilyen asztalnál" - mondta teázás közben a zenekarnak, mely 33 éve nagy kedvence.
   
Feltehetően a Deep Purple eredeti - immár 60 év feletti - tagjaiban sem merült fel a szovjet éra idején, hogy egyszer majd együtt teázgatnak egy orosz elnökkel.

Forrás: smh.com.au Fotó: AP

 

A zenekar legnagyszerűbb felállásából hárman maradtak mára a Deep Purple-ben: Ian Gillan énekes, Roger Glover basszusgitáros és Ian Paice dobos. (Ritchie Blackmore gitáros lassan húsz éve viharosan távozott a bandából, Jon Lord billentyűs pedig nyugdíjba vonult.)
   
A kedd esti találkozón Ian Paice egy pár dobverőjével ajándékozta meg Medvegyevet. Némi zene is volt: idővel Medvegyev 15 éves fia, Ilja csatlakozott a társasághoz, méghozzá gitárral.
   
A Deep Purple nem pusztán Medvegyev örömére utazott Moszkvába, szerdán koncertet adott az orosz fővárosban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.