Igazi ínyenc csemege a marcipános csiga

Nem lehet csigalassúsággal enni ezt a marcipánost

Az biztos, hogy ezt a finomságot sokkal hamarabb lehet elkapkodni, mint elkészíteni: a marcipános csigák abszolút jó vendégvárók!

2012.05.26 07:29ma.hu - Fotó: verdenbelle.blogspot.com

Ha egy igazi különlegességet szeretnénk felszolgálni vendégeinknek, vagy magunknak a kellemes teadélutánhoz, nevezzünk be egy kis marcipános csigára.

Fotó: verdenbelle.blogspot.com

Hozzávalók:

- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 7,5 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 10 dkg vaj, só

A vajas tésztához:
7,5 dkg liszt, 25 dkg hideg vaj.

A töltelékhez: -
10 dkg mazsola - 15 dkg marcipánmassza - 7,5 dkg porcukor - 1 teáskanál őrölt fahéj - 2 evőkanál porcukor - 6 evőkanál baracklekvár.

Az élesztőt 1 teáskanál cukorral és kevés tejjel simára keverjük, letakarva 15 percig pihentetjük. A vajas tésztához a lisztet a vajjal gyorsan összegyúrjuk és két darab pergamenpapír között 1 cm vékonyra nyújtjuk, majd kis időre a hűtőszekrénybe tesszük.

Közben a kelt tészta megmaradt hozzávalóit jól összegyúrjuk a felfuttatott élesztővel. 30 percig pihentetjük, majd a vajas tészta nagyságának kétszeresére nyújtjuk. A vajas lapot a közepére fektetjük és a kelt tésztát ráhajtjuk.

Ezután kinyújtjuk, majd kétszer egymásra hajtogatjuk, és 15 percig a hűtőszekrénybe rakjuk. A hajtogatást még kétszer megismételjük. A mazsolát beáztatjuk. A marcipánt a porcukorral, a fahéjat pedig a cukorral összekeverjük.

A pihentetett tésztát 40x55 cm nagyságúra nyújtjuk, megszórjuk a marcipánnal, a lecsurgatott mazsolával és a cukros fahéjjal, majd hosszában szorosan feltekerjük.

Két cm-es darabokra vágjuk, sütőlapra fektetjük és megsütjük. Még forrón megkenjük a felforrósított baracklekvárral.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.