Kétnapos sütemény, de megéri...

A szív, ami csak gyömbértől van jól

Nem a leggyorsabban elkészíthető sütik közül való a Gyömbéres szív, különleges ízvilága és tartóssága miatt azonban érdemes nekiveselkedni!

2012.04.16 06:29ma.hu - Fotó: grandcuisinier.blogspot.com

A Gyömbéres szív nemcsak finom, kiváló vendégváró sütemény is. Elkészítése viszont kissé időigényes.

Fotó: grandcuisinier.blogspot.com

Hozzávalók:

- 0,45 kg liszt
- 0,125 kg kristálycukor
- 1 dl méz
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 1,5 dl tej
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál gyömbérpor
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 kávéskanál szódabikarbóna

A vajat, a mézet, a cukrot a fűszerekkel kis lángon felmelegítjük, hozzáöntjük a tejet és hagyjuk kihűlni. A szódabikarbónát összekeverjük a liszttel, majd összeöntjük az előbbi masszával. Alaposan összegyúrjuk és legalább egy napig a hűtőben állni hagyjuk.

Másnap lisztes deszkán 3-4 mm vastagra kinyújtjuk. Éles késsel vagy süteményformával különböző figurákat vágunk belőle.

Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben világosbarnára sütjük és még melegen cukros vízzel megkenjük. A megmaradt tészta mélyhűtőben akár fél évig is eláll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.