Megbüntették a sztár által reklámozott céget

Julia Roberts hazudik, vagy csak festi magát?

Julia Roberts mindig is a természetes szépséget képviselte - vagy legalábbis eddig úgy hittük, hogy tényleg minden természetes rajta. Ám most súlyos büntetést kapott a cég, amely az ő arcával reklámozta termékét.

Képekben a gyönyörű Julia Roberts! képgaléria

2011.07.28 12:29ma.hu

Julia Roberts szebb már nem is lehetne, akárcsak Christy Turlington, ám a L'Oreal cég megpróbálkozott a lehetetlennel - és majdnem sikerült is nekik. Csakhogy a 44 évesen is gyönyörű színésznő és a nála csak 2 évvel fiatalabb modell sminkjén kár volt utólag elektronikusan korrigálni, mert a brit reklámfelügyeleti hatóság mindkét hirdetést betiltotta túlzott manipulatív hatása miatt.

A két szépség egy-egy alapozót reklámozott, saját arcukkal hirdették, hogy ettől valóban fiatalabbnak tűnik a bőr, ám mint a vizsgálat kimutatta, a felmérések nem igazolták a reklámban látható hatást sem a Lancome, sem pedig a Maybelline márka esetében.

Fotó: YouTube (A galériához KATT a képre!)


A vizsgálatot egy brit politikusnő, Jo Swinson indítványozta, a BBC-nek pedig a következőket mondta: "Még ha a nők tudják is, hogy hazugság, akkor sem rendjénvaló ez. Sokkal nagyobb a probléma: olyan korban élünk, amikor minden negyedik embert frusztálja a saját kinézete, a valódi kérdés tehát az, hogy az emberek hogyan vélekednek saját magukról."

Így tehát még ha az emberek tudják is, hogy bizonyos kozmetikai szerektől nem lesznek szebbek és fiatalabbak, az a kép, ami visszanéz rájuk az újságok oldalairól, a tudatalattiban még inkább nyomasztóan hat.

Bár ezt a két hirdetést a brit lapokban biztosan nem lehet többé látni, a szakértők úgy vélik, a valódi problémát nem sikerült megoldani, a retusálás és a hirdetésekben alkalmazott csúsztatások és apró korrekciók továbbra is létezni fognak.

Még több hír Julia Robertsről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.