Visszavonta pécsi színházigazgatói pályázatát

Balikó Tamás: tűrhetetlen politikai előítéletnek vagyok kitéve

A Pécsi Nemzeti Színház jelenlegi vezetője nem pályázik az igazgatói posztra, mert úgy érzi "tűrhetetlen politikai előítéletnek van kitéve"

2011.01.20 15:37MTI
Pécs

Visszavonta a Pécsi Nemzeti Színház igazgatói posztjára beadott pályázatát Balikó Tamás, a teátrum jelenleg vezetője.

A direktor a lapnak nyilatkozva ezt azzal indokolta, hogy "tűrhetetlen politikai előítéletnek" vannak kitéve.

Megjegyezte: felháborítónak tartja, hogy az önkormányzat a kulturális bizottság és a közgyűlés ülése előtt sajtónyilvánosan letette voksát az egyik jelölt mellett, érvként kiemelve, hogy az érintett - Rázga Miklós színművész - a kormányzópárt országgyűlési képviselőjével, Gulyás Dénes operaénekessel közösen pályázik.

Balikó Tamás megbízatása egyébként február 15-én jár le. Balikó Tamás a lappal közölte: nem fog játszani vagy rendezni a pécsi színházban, mert az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy erre itt évekig nem lesz esélye.

Szerinte a fenntartó üvegbura alatt tartotta és semmiről sem tájékoztatta őket, és "tűrhetetlen beavatkozások" érték a belügyeiket.

"Feleslegessé vált a színházvezetés, mert a fenntartó kézi vezérléssel felülbírált mindent" - mondta a direktor, aki elképzelhetőnek tartotta, hogy a siklósi szabadtéri játékokat szervező cég ügyvezetője lesz.

Balikó Tamást rendezőként és színészként is megkeresték fővárosi teátrumoktól, valamint tanárként is számítanak rá a Pécsi Tudományegyetemen és Marosvásárhelyen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.