Újabb bemutatóra készülnek Zalaegerszegen

Primadonnák - bemutató a Hevesi Sándor Színházban

Újabb bemutatóra készül a Hevesi Sándor Színház. A zalaegerszegi teátrum színpadán január 21-én láthatja a közönség Ken Ludwig Primadonnák című vígjátékát - Méhes László rendezésében. A világszerte népszerű bohózat főszerepeit Kiss Ernő és Sághy Tamás alakítja.

2011.01.19 09:00ma.hu

A népszerű, kortárs amerikai szerző, Ken Ludwig darabjait egyebek mellett a West Enden és a Broadwayen is nagy sikerrel játsszák, műveit eddig húsz nyelvre fordították le, és több mint harminc országban állították színpadra.

Ken Ludwig a Harvardon együtt tanult zenét Leonard Bernsteinnel, illetve színháztörténetet hallgatott Cambridge-ben. A Crazy for You (1992) című musicalért megkapta Anglia egyik legmagasabb színházi elismerését, az Olivier-díjat, illetve a Shakespeare in Hollywood (2003) című vígjátéka, amelyet az angol Royal Shakespeare Company számára írt, elnyerte a Broadway egyik kimagasló szakmai díját, a legjobb új darabnak járó Helen Hayes Awardot. Leading Ladies (2004) című bohózatát Hamvai Kornél fordításában Primadonnák címmel tekintheti meg a Hevesi Sándor Színház közönsége.

A vígjátékot Méhes László rendezte. A Jászai-díjas művész a budapesti József Attila Színház igazgatója, jól ismerhetjük film- és tévészerepei révén, ám a rendezés területén is otthonosan mozog.

Utóbbi eredményességéről most a zalaegerszegi nézők is meggyőződhetnek. A két, jobb sorsra érdemes Shakespeare-színész kalandjait elmesélő történet főszerepeiben Kiss Ernő mellett Sághy Tamást láthatjuk. Ken Ludwig vígjátékát január 21-én mutatja be a Hevesi Sándor Színház, a parádés szereposztásban Kiss Ernő és Sághy Tamás mellett színpadra lép többek között Pap Lujza, Szakály Aurél, Wellmann György és Ecsedi Erzsébet is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.