A színházi- és táncélet alkotóinak munkái

Kultúrdömping: platform négy helyszínen

Az intenzív, három napos kultúrdömping célja a figyelemfelkeltés, hogy fókuszba kerüljenek a mai magyar független színházi- és táncélet alkotóinak munkái.

2011.01.18 14:00MTI
Mundruczó Kornél - Bíró Yvette: Nehéz istennek lenni

Immáron második alkalommal gyűlnek össze a kortárs előadóművészet jeles képviselői, hogy gazdag programsorozattal mutassák be függetlenségük mibenlétét, munkásságuk üzenetét a hazai nagyközönségnek és a külföldi szakembereknek egyaránt.

Az intenzív, három napos kultúrdömping célja a figyelemfelkeltés, hogy fókuszba kerüljenek a mai magyar független színházi- és táncélet alkotóinak munkái.

Ezek ugyanis az adott kontextusukból kiszakítva, más és más közönségnek is releváns és befogadható formával, tartalommal és üzenettel bírnak.

A két szervező inzétmény, a Trafó Kortárs Művészetek Háza és a Műhely Alapítvány igyekeztek a lehető leggazdagabb programot összeállítani, a platform négy helyszínen is képviselteti magát: a Trafóban, a MU Színházban, a Merlinben és a Szkéné Színházban.

A kultúrplatform kiváló alkalmat kínál mindenkinek, budapestieknek és a fővároson kívül élőknek egyaránt, hogy pótolják mindazt, amiről eddig lemaradtak.

Tünet Együttes: Nincs ott semmi Fotó: Dusa Gábor

A szervezők úgy vélik, hogy az egyes művészeti csoportosulások és az egész terület fejlődése szempontjából is létfontosságú elősegíteni a független terület integrációját az európai- és világpiacra, s ehhez személyes találkozón keresztül vezet a legrövidebb út.

A Trafó Kortárs Művészetek Háza és a Műhely Alapítvány 2011. január 20-22. között szervezi meg a második dunaPart Kortárs Előadóművészeti Platformot.

Színházi fellépők:

ALKA.T and KoMa Forte Társulat
HOPPart
Maladype
Yorick Studio
Târgu Mureş and dramAcum
Teatru de urgenta
Béla Pintér és Társulata
Szputnyik Hajózási Társaság
Mundruczó Kornél

Táncművészek:

Bloom!
Fehér Ferenc Compagnie
Pal Frenak
Gergye Krisztián Társulata
HODWORKS
Ladjánszki Márta
Bakó Tamás és Rózsavölgyi Zsuzsa
Réti Anna
Tünet Együttes
TranzDanz
Zambrzycki Ádám

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.