A Nemzeti Táncszínházban mutatták be

Sakk-játék: Hang és háború táncjáték premier

A Gyulai Várszínház elhatározta, hogy 2010-ben, az Erkel-évben rekonstruálja az elveszett művet, amelynek megvalósítására Horváth Csabát és a Forte Társulatot kérte fel.

2011.01.19 12:55ma.hu/fortedanse

A nyáron elkészült egyfelvonásos táncjáték szövegkönyve Szálinger Balázs költő verses szövegén alapszik.

A táncmű önéletrajzi ihletettségű, melyben megjelenik Erkel nemzetközi karrierjének kudarca, illetve az emiatt érzett keserűsége is: ebben az értelemben a Bach-korszakról ad hiteles látképet.

A Hang és Háború alcímű táncjáték zenei szövetének alapját az Erkel által írott zongoraművek képezik, amelyeket hangfelvételről Kassai István zongorán és Szecsődi Ferenc hegedűn ad elő.

Az újonnan elkészült Sakk-játék bemutatója 2010. július 20-án volt a Gyulai Várszínházban.

Fotó: Dömölky Dániel

A Gyulai Várszínház és a Forte Társulat közös produkciója

Sakk-játék
Hang és háború - táncjáték

Szereplők: Andrássy Máté, Blaskó Borbála, Bora Gábor, Horváth Virgil, Kádas József, Krisztik Csaba, Nagy Viktória, Simkó Beatrix, Simkó Katalin, Sipos Vera, Szelőczey Dóra, Vati Tamás

Zene: Erkel Ferenc
Szövegkönyv: Szálinger Balázs
Díszlet-jelmez: Kentaur

Rendező - koreográfus: Horváth Csaba

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.