Meghosszabbított nyitvatartással várja a látogatók

Messiások kiállítás a karneváli héten!

A Messiások kiállítás a nagy érdeklődés miatt a karneváli héten meghosszabbított nyitva tartással várja a látogatókat.

2009.08.18 19:15ma.hu

A vártnál is nagyobb az érdeklődés a Messiások kiállítás iránt, hét végén valószínűleg a tízezredik látogatót köszöntik a Modemben.

A művészeti központ ezért meghosszabbított nyitva tartással várja a közönséget a karneváli hét során. A Messiások ezen a héten (keddtől) minden nap 10-től 20 óráig látogatható (a többi tárlat az eredeti nyitvatartási rend szerint).

A Messiások, avagy a nyugati ember és a megváltás gondolata című, év végéig látogatható kiállításon olyan alkotók művei szerepelnek, mint például Picasso, Chagall, Warhol, Dalí, Munch, Serrano, Munkácsy, Csontváry vagy Gulácsy. Először látható Magyarországon Georges Rouault Keresztrefeszítés című 1939-ben készült festménye.

Bemutatják Odilon Redon Krisztus a kereszten című, 1910 körüli olajképét, az angol Francis Bacon Triptichonját és Szervátiusz Tibor Dózsa György alakját ábrázoló négyméteres vörösréz szobrát is.

A grandiózus kiállításra ismert gyűjtők mellett 81 múzeum, például a párizsi Musée D'Orsay, a moszkvai Tretyakov Képtár, a finn, a cseh, a krakkói vagy a varsói nemzeti közgyűjtemények vagy a bécsi Belvedere mellett London és New York neves galériái küldték el alkotásaikat a Modem kiállítására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.