Hazánkba látogat a Mezítlábas Hercegnő!

Rhoda Scott a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon!

2009. július 22-én, a tavalyi előadásának óriási sikerére való tekintettel, újra Magyarországra látogat Rhoda Scott, a világhírű afrikai-amerikai származású hard-bop és soul jazz orgonista, vagy ahogy sokan ismerik: a "Mezítlábas Hölgy" vagy a "Mezítlábas Hercegnő"; hogy egy fantasztikus vadonatúj showal kápráztassa el a közönséget.

2009.05.29 12:35ma.hu

Egy metodista lelkész lányaként Scott ifjúsági és Gospel kórusok zenéjén nevelkedett apja templomában, ahol gyakran szerepelt orgonistaként. Később klasszikus zongorán is tanult, azonban visszatért az orgonához, amiből aztán később diplomát is szerzett a világ egyik leghíresebb zeneiskolájában, a Manhattan School of Music-ban. 

Hangszeréül a Hammond orgonát választotta és hamarosan a világ legjobb női jazz orgonistájává vált. Az orgonán mindig mezítláb játszik, innen erednek becenevei is. Scott, más jazz orgonistáktól eltérően egy összetéveszthetetlen, szinte csak rá jellemző pedálhasználattal játszik basszusfutamokat, így adva lehetőséget a bal kezének arra, hogy gondosan kidolgozott dallamokat tudjon megszólaltatni. 

Ennek eredményeképpen Scott zenéje különböző zenei stílusok, mint a jazz, a Gospel és a klasszikus zene energikus fúziója.
 
Rhoda imád Magyarországon játszani és mivel repertoárjában szinte mindig feltűnnek az olyan világsikernek örvendő népszerű darabok, mint az: „In the Mood”, „Theme from New York, New York”, „Summertime”, „Take Five”, „Hit the Road Jack”, „Greensleeves”, vagy a „Let it Snow”, biztosak lehetünk benne, hogy akik ott lesznek Rhoda Scott Margitszigeti Szabadtéri Színpadi koncertjén, egy felejthetetlen zenei élménnyel lesznek gazdagabbak. 

Rhoda Scott 
Július 22. (szerda), 20:00 
Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.