A Ludwig Múzeumban portréfotóit nézhetjük meg!

Anton Corbijn koncert is lesz az A38 hajón!

Retrospektív kiállítása alkalmából hazánkba érkezik Anton Corbijn holland fotográfus, videóklip- és nagyjátékfilm-rendező. A Ludwig Múzeumban portréfotóit és videómunkáit nézhetjük meg, az A38 hajón pedig Control című filmje vetítése után a rendezővel zajló beszélgetésen vehetünk részt.

2009.04.20 14:50ma.hu

Anton Corbijn, a világ egyik legismertebb portréfotósa és videóklip-rendezője a zenével egyenértékű módon járult hozzá olyan együttesek sikeréhez, mint a Depeche Mode, a U2, a Nirvana vagy a Joy Division, melyről első nagyjátékfilmje, a nemrég bemutatott Control című film is szól. 

Stílusát számosan utánozták és követték, így képi világa és művészi formanyelve jelentős mértékben meghatározta a nyolcvanas és kilencvenes évek vizuális kultúráját; egy egész generáció, az ún. MTV-generáció látásmódjára volt alapvető hatással. 

A Ludwig Múzeumban április 29. és július 5. között megrendezendő kiállítása annak a sorozatnak a része, mely a popkultúra és a magasművészet találkozásából született életműveket mutatja be, és amelynek kezdetét Keith Haring 2008-as, nagy sikerű retrospektív bemutatója jelentette. 

A kiállításon fényképei mellett legfontosabb videómunkáiból is bemutatnak egy válogatást.

A kiállítás a Nincs lehetetlen Holland Kultfeszt programjához kapcsolódik, és számos kísérőrendezvény tartozik hozzá: a Control című Corbijn-filmet a kiállítás időtartama alatt az előadóteremben vetítik le több alkalommal is április 29-én, 10 óra és 11.15 között pedig a LuMú első emeleti előadótermében Anton Corbijnnal beszélget Fabriciusz Gábor, a Republic of Art kreatív igazgatója. 

Aki a kiállításra nem, csak a Control című, a Joy Divisionről és legendás énekeséről, Ian Curtisről szóló nagyjátékfilmre és a rendezővel zajló beszélgetésre kíváncsi, annak nem kell április legvégéig várnia. 

Az A38 hajón április 23-án, 17 órai kezdettel levetítik a filmet, utána pedig egy, Anton Corbijnnal zajló beszélgetés következik. 

Anton Corbijn Magyarországon - A38 Hajó, április 23. 

Forrás: A38

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.