Minden műfajban talál a közönség kedvére valót!

Az A38 hajón Deladap, BombTheJazz és Brand New Heavies is lesz!

Az A38 hajó novemberi érdekes és izgalmas koncertekkel vár mindenkit, a programok sokszínűek és egyediek!

2008.10.15 12:13ma.hu

Kiemelt programok:

 

2008. november 13. 21h 

Deladap (A) lemezbemutató koncert, Goulasch Exotica lemezbemutató koncert, DJ Sid Data (A) 

A hagyományos cigány népzenét korszerű elektronikával vegyítő nu-roma mozgalom zászlóshajója, a !DelaDap a Prágából Bécsbe származott zenész és ötletzsák, Stani Vana elsöprő sikerű projektje alaposan kibővült az utóbbi években, és egy komplett közép-európai koncertkavalkáddá nemesült. Ez a cseh énekesnőkkel, szerb gitárossal, bosnyák harmonikással, orosz hegedűssel felálló nemzetekfeletti vállalkozás immár harmadik lemezét jelenteti meg. 

Az első kettő után nem lehet kétséges, mire számíthatunk: esztelen balkáni-roma táncőrületre, megtámogatva jó kis funkokkal és nujazz elemekkel.

2008. november 14. 22h 

BombTheJazz - Spacek Soundsystem (UK/AUS), feat. Steve Spacek, Mark Pritchard aka Harmonic 313 (Warp), Mr. French, Suhaid, Cadik, Johnny Drama, Vázsonyi János Visuals: Kiégő Izzók Curtis Mayfield huszonegyedik századi reinkarnációja, Steve Spacek és az ő soundsysteme először Magyarországon!
 
Míg az ezredforduló elektronikus csodacsapata, a Spacek zenekar többéves elvonulását tartja, a frontember Steve Space Shift címen nagylemezt készített J. Dilla közreműködésével. A lemez műfajának galaktikus mérföldköve lett, a Dollar pedig a Spacek diszkográfia talán legnagyobb zenéje, amely megjelenése óta minden valamirevaló hiphop buli állandó kelléke. 

A broken-beat, futurisztikus elektronika és lélekbemászó soulzene keresztezéséből létrejött, újságírók által "a soulzene Radiohead-jének" nevezett hangzást Steve mellett régi producertársa Mr. French, valamint Mark Pritchard szólaltatják meg, akit legtöbben Harmonic 313 projektjéről ismernek. 

2008. november 20. 

Belga, Planet55 lemezbemutató koncert 

Bár a Bëlga "hiphopzenekarként" vonult be a köztudatba, a Titusszal kiegészülő három dumagép, Bauxit, Még5lövés és Tokyo már rég nem csak reppet nyom. Furcsa, szürreális, (ön)ironikus szövegek, zseniális műfajparódiák, oktatószámok, kiosztódalok, alázózenék, Ganxsta Zolee-paródia és Cypress Hill kifigurázás, egzisztencialista butadiszkó, gyereklemez, modernizált bordal és négynegyedes történelmi tabló - csak néhány petárda a Bëlga kifogyhatatlan patrongyárából.

2008. november 26.
 
Brand New Heavies (UK), Póka Angéla & The Chief Foundation 

A Brand New Heaviest valószínűleg nem kell különösebben bemutatni: a Magyarországon is többször fellépett zenekar a kilencvenes évek eleji acid jazz-hullám egyik legnevesebb, máig töretlenül népszerű együttese. 

A BNH ezúttal az A38 Hajón lép fel, hogy egy hibátlan táncest keretei között bemutassa, milyen is a perfekt, rádió- és táncparkettbarát funk-soul-dzsessz. 

A BNH-ba hosszú kihagyás után visszatért díva, N'Dea Davenport nagyszerű énekesnő, és bár az acid jazz-korszaknak régen vége, a BNH elegáns, ízléses, dzsesszes-funkos muzsikája, remek zenészei még ma is fantasztikus hangulatú koncerteket produkálnak.

2008. november 28. 

Erik Sumo Band, Watcha Clan (FR), Wax Tailor (FR) 

Finom downtempo muzsika, westernhangulatok, szinticountry, sanzon és bárdzsessz, az Amorf Ördögökből ismert kacatpop, Gershwin- és Kispál-feldolgozások, jókedv és melankólia: ilyesfajta elegy az Erik Sumo Band zenéje. 

Mindehhez kitűnő énekesnők, mint például a Kiss Erzsi Zene elbűvölően halandzsázó névadója vagy Harcsa Veronika, az új generáció nagyszerű hangú és karakteres dívája. A zenekarvezető Tövisházi Ambrus a magyar zenei élet egyik legsokoldalúbb alkotója, aki egyedülálló módon keveri-kavarja a popzemétdomb kincseit a kifinomult hangzásokkal. 

2008. november 30. 

Mardi Gras bb (D) 

Ha a világ összes hurrikánja egyszerre rontana New Orleansra, a Mardi Gras, a legendás húshagyókeddi fesztivál szelleme akkor sem tűnne el a földről. Többek között azért, mert Németországban létezik egy zenekar, a két eszelős vudu-guru, Doc Wentz és Reverend Krug vezetésével. 

A Mardi Gras.bb, azaz "brass band", fúvósegyüttes, amely - ha lehetséges - még Dr Johnnál vagy Tom Waitsnél is átütőbben idézi meg a New Orleans-i, nyers, recsegős-ropogós, kissé pszichedelikus blues-dzsessz hangzást. 

A Mardi Gras.bb Magyarországon is tartott már pár sokkoló erejű és lendületű koncertet, többek között a Sziget világzenei színpadán és az A38 Hajón is nézőtérbe döngölte közönségét áradó muzsikájával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.