Zenés hullámzás a teraszon...

Le Frenetics Night az A38 hajó fedélzetén!

Az év utolsó tavaszán nem számít, hogy ravasz és mellete még nedves is és néha szakad is. Ház épül a vízen, melyben nem csak a padló lesz hajó - Régi és új formációk együtt élőben és vágatlanul, ezen felül még kétszer a kabriószezonban Le Frenetics Night a fedélzeten.

2008.05.31 19:10ma.hu

Az év utolsó tavaszán nem számít, hogy ravasz és mellete még nedves is és néha szakad is. Ház épül a vízen, melyben nem csak a padló lesz hajó. Véd, ápol és eltakar akkor is ha éppen süt.

Kitart, ha jönnek a folyamok, sőt jól jön a zenés hullámzás a teraszon. Régi és új formációk együtt élőben és vágatlanul, ezen felül még kétszer a kabriószezonban Le Frenetics Night a fedélzeten.

Le Frenetics Night - A38 Hajó tetőterasz

Vendéglátók: Andre + Beta (A.B. Solute)
Vendégek: 2008.05.31. Duel (live) /Foundation Records, Truedisc, Lip Recordings-Dublife/

2008.06.21. Nigel Snorter /Hairy/ 2008.07.12. Move D /Source Records, Warp, City Centre Offices/ Le Frenetics promo mix: (Figyelem!!! A dátum 2003, de mint tudjuk a zene örök!)

Belépő: 500 HUF (leiható)

DUEL /Foundation Records, Truedisc, Lip Recordings-Dublife/

Duel aka Szabó Attila zeneszerző, előadó és producer 1971-ben született Salgótarjánban, jelenleg Budapesten él és dolgozik. Gyerekkorától kezdve érdeklődött a zene iránt, 12 évesen gitárt ragadott, később klasszikusgitár szakon végzett.

Első zenekarát 15 évesen alapította, 1990-ben csatlakozott a Nulladik Változat zenekarhoz (gitár,ének), darkwave, indie gitárzenét játszottak, szép sikereket értek el nagy honi alternativ zenekarok (Sziámi, PUF ,VHK, Perfect Name stb) előzenekaraként többször végigturnézták az országot.

Attila 1995- vált ki a bandából és itthon az elsők közt kezdett elektronikus tánczenével foglalkozni. Első megjelenése 1996-ban volt, a Polygramnál jött ki a Endless Ocean című felvétel amit Candymannal rögzített.

A kezdeti goa és acid irányból váltott a prog house felé és elkészitette első downtempós dalait is.(1998 El Sol,Chatwalk ) 2000-től Duel szólóban dolgozott tovább, leszerződött az Underground Recordshoz, ahol 1999-től kezdve folyamatosan jelentek meg a munkái, house vonalon maxi lp-k és remixek a Pornostar és Planetarium címkéken, a downtempós dalok pedig a Juice kiadónál.

Első komolyabb sikere 2001-ben jött a Soultrippin c.felvétellel, amit Zaidával, a New Yorki énekesnővel vett fel, a dal számos hazai és külföldi kompilációra felkerült, nevet szerezve a formációnak az USA-ban és Európában egyaránt.

Az igazi áttörést Duelnek a houseszcénában 2002-ben A Psychofriend felvétel hozta Candyman vokáljával, a dal és remixei az angol Sumsonic/Mechanism labelen jöttek ki, majd a tört verziókat(2sinners, Cabasa mixek) a Play Recordings adta ki, ez a maxi a label egyik legkelendőbb kiadványaként futott.

A Psychofriend lp-k kiemelkedő helyezéseket értek el a word progressive chartokon, a legnevesebb dj-k játszották a klubokban (Anthony Pappa, Hernan Cattaneo, Nick Warren....) és a dancerádiókban(Kiss FM,Kink FM,...).

A nagy sikerre való tekintettel a Mechanism újra kiadta a Psychofriend dubverzióit 2003-ban, és három év munka után elkészült Duel első önálló albuma a Phasing test is. A lemez címadó dala a Planetarium címkén jött ki, Darkdriver és Carbonnel remixekkel (Choo-Choo records).

[1/3]next
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal
  3. 3. oldal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.