Tárlat és koncertek a hajó évfordulóján

Ötéves az A38 Hajó - Szülinapi meglepetések a Műcsarnokban

Ötéves az A38 Hajó - Ez alkalomból születésnapi kiállítás nyílik és koncertekkel várják a lelkes hajólátogató közönséget a Műcsarnokban június 5-8-án.

2008.05.26 19:55ma.hu
Madrid de los austrias

2008. június 3-8- a között ünnepli ötödik születésnapját az A38 Hajó. Az alkalomból születésnapi kiállítás nyílik és koncertekkel várják a lelkes hajólátogatókat a Műcsarnokban.

Az A38 Hajó április 30-án ünnepli fennállásának ötödik évfordulóját. Az ötödik születésnap alkalmából június 3. és 8. között öt napig a Műcsarnok látja vendégül az A38-at.

A kiállítás kitűnő fényképészek, többek közt Aknay Csaba, Bácsi Róbert László, Czabán György, Minyó Szert Károly, Szilágyi Lenke másfélszáz fotójával, több tucat koncertplakát, nyolcvan órányi koncertfilm és rengeteg egyéb relikvia segítségével idézi fel az elmúlt öt évet.

A kiállítás katalógusaként pedig egy igényes kivitelezésű fotó- és plakátalbum jelenik meg, amely összefoglalja és bemutatja az A38 Hajó építését, illetve az időszak alatt itt zajlott koncerteket, színházi előadásokat, programokat.

Június 6-án és 7-én, két estén pedig remek nemzetközi fellépőkkel színesített koncertre kerül sor a Műcsarnokban.

Az éjszakába nyúló két mulatságon a spanyol és a német-osztrák elektronikus-nujazzes-downtempo színtér legjobbjai játszanak: a Richard Dorfmeisterrel is többször együtt dolgozó duó, a Madrid De Los Austrias, a bécsi downtempo legnevesebb producere, Peter Kruder, a német nujazz-brigád, a Christian Prommer's Drumlesson, a fantasztikus spanyol énekesnő, Burbuja, illetve Cristian Vogel és Patrick Pulsinger.

Zene, színház, képzőművészet, naponta, öt éven át - és most egy hétre az A38 behajózik a Műcsarnokba.

Burbuja

A kiállítás nyitva: 2008. június 4., szerda és 2008. június 8., vasárnap között. A kiállítás naponta 10 és 18 óra között látogatható.

Felnőttjegy: 1200 Ft, diákjegy: 600 Ft. (A kiállításokra kizárólag a Műcsarnokban lehet jegyet váltani, a megváltott jegyek a koncertekre nem érvényesek.)

Jegyár a koncertekre: elővételben 1000 Ft, a koncertek napján 2000 Ft. A jegyek minden nagyobb jegyirodában, a Műcsarnokban, az A38 Hajón kaphatók, illetve megvásárolhatók az A38 Hajó honlapján keresztül.


Koncertek:


Madrid De Los Austrias (A) live, Burbuja (E) live, Digital 21 (E) live set, Cristian Vogel (RCH/E) DJ set.

Látvány: Kiégő Izzók. 2008. június 6., péntek 21h, Műcsarnok

Belépő elővételben: 1000 Ft, a koncert napján: 2000 Ft.

A Madrid De Los Austrias, azaz az Osztrákok Madridja a spanyol főváros Habsburg-építés) történelmi központjáról nyerte igen találó nevét. A duó ugyanis példátlan eleganciával vegyíti a Bécs zenei védjegyévé vált downtempo ritmusokat a finom latin muzsikákkal, flamencóval, dzsesszel.

A két zenei guru, Heinz Tronigger és Michael Kreiner (alias Pogo) már jó ideje központi alakjai az osztrák könnyűzenei életnek, az előbbi sokat foglalkoztatott DJ-ként, illetve a stúdiót, kiadót, klubokat magában foglaló "underground birodalom", a Sunshine Enterprises főnökeként, az utóbbi hangmérnökként, stúdiózenészként és producerként - egykor még Falco mellett is bábáskodott.

A páros első kislemeze, a Dove Estuta jelentős klubsikert aratott, a 2001-ben megjelent Amor cím) album az elektronika-latin ötvözetű zenék hullámának csúcsán érkezett (gondoljunk csak a Gotan Projectre, a Thievery Corporationre vagy az Up, Bustle & Outra).

Az MDLA azóta is mesterien ötvözi a forró flamencókat a hűvös downtempo elektronikával és a kifinomult stúdióvarázslattal. Nem véletlen, hogy Richard Dorfmeister is betársult a producerpároshoz, és egy lemeznyi - többekközött a Groove Armadának és a Koopnak készített - remixet ütött össze velük, de saját szerzeményeket is írtak.

A Madrid De Los Austrias azóta is lelkesen turnézik, a Műcsarnokba teljes, héttagú zenekarral, énekesnővel érkezik.

A Burbuja, azaz Buborék egy különleges orgánumú spanyolénekesnő, Merche Blasco nem kevésbé különleges projektje.

A Cristian Vogel hathatós produceri segédletével két éve létrejött produkció nagy sikerrel mutatkozott be a barcelonai Sonar fesztiválon: egyszerre szépséges mozgásszínház és leheletfinom, belassult artpop-koncert, középpontjában a filigrán és bájos Burbujával.

[1/2]next
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.