Jazz, rock, soul, blues és funk...

A fúziós jazz legjobbjai az A38-on

A fúziós jazz legjobbjai adnak randevút az A38-on - A David Garfield & the Cats km. Alex Ligertwood zenekar április 29-én, kedden lép fel a zenehajón.

2008.04.18 17:30ma.hu

A fúziós jazz legjobbjai adnak randevút az A38-on - A David Garfield & the Cats km. Alex Ligertwood 2008. április 29én, kedden este 20 órától lép fel Budapesten, az A38 hajón.

A jazz, rock, soul, blues és funk keveredik ennek az egészen kivételes kvalitású együttesnek a repertoárján, mely a tavaszi szezon kihagyhatatlan produkciója!

Az együttes tagjai: David Garfield - billentyűs, Alex Ligertwood - ének: James Harrah - gitár, John Pena - basszusgitár, Forrest Robinson - dob.

David Garfield

Hosszú ideig a George Benson Band vezetőjeként dolgozott, de olyan kultikus együtteseknek is ő volt az alapítója, mint a Los Lobotomys és a Karizma (ezekben partnerei voltak még: Jeff Porcaro, Nathan East, Lenny Castro, Steve Lukather, Mike Landau stb.)

www.creatchy.com,
www.davidgarfield.com

Alex Ligertwood

Leginkább a Santana Band frontembereként eltöltött tizenöt év miatt ismert, számos platina- és aranylemezen hallhatjuk jellegzetes hangját (Zebop, Shango, Blues for Salvador stb.)

Azért nem tétlen a köztes időszakokban sem, szerepelt rengeteg Brian Auger albumon, közreműködött az Average White Band felvétlein, ő volt az egyedüli énekes a Spyro Gyra-ban és természetesen a saját neve alatt is megjelentetett pár lemezt.

www.alexligertwood.com

John Pena

Sokak szerint egyike a legeslegjobbaknak Amerikában (a szakma szerint mindenképpen), kész csoda, hogy sikerült időt szakítania erre a turnéra a rengeteg session munkája közben.

www.myspace.com/johnpenabass

James Harrah

Sokoldalú muzsikus, Szokták Steve Lukatherhez hasonlítni, de nála erőtljesebben érvényesül a soul és blues iránti vonzalom. Játékát eddig vagy tucatnyi hollywoodi soundtarckben és vagy ötven lemezen hallhattuk (Elton John. Ray Charles, Melissa Ethridge, Chris Botti, Keb' Mo', Yellowjackets, Madonna stb.)

Forrest Robinson

A fiatal fekete zenészről elég talán csak annyit elmondanunk, hogy ő játszik a modern R&B - soul egyik leghírsebb előadójának, India Arie-nek együttesében és a mostani turné után egyből indul tovább, hogy a legendás Crusaders dobosaként turnézzon Ázsiában és Európában.

www.forrestrobinson.com

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.