Blue Music sorozat az A38-on

Brooklyn Funk Essentials az A38-on - egy fergeteges new york-i banda fergeteges koncertje

A BFE New York szívéből jövő legendás funkformáció, amely rap, dub, jazz, hiphop és világzenei hatásokkal operáló soktagú banda.

2008.04.01 14:15ma.hu

A BFE New York pezsgő hip-hop, jazz és utcaköltészeti világában született a kilencvenes évek elején, s hamarosan Brooklyn jó néhány kiváló dzsessz zenészével, repperével, énekesével, dub költőjével és dj-ével tizenkét tagúvá duzzadva a metropolisz egyik legizgalmasabb zenei csemegéjévé vált, így nem csoda, hogy már első nagylemezükön olyan kiválóságok játszottak velük együtt, mint Maceo Parker, a The Tower Of Power Horns, a Michigan & Smile vagy Dizzy Gilespie.

Amellett, hogy New York pezsgő klubszcénájának állandó, elismert és közkedvelt kiválóságaivá váltak és maradtak azóta is, számos világturnét is lebonyolítottak azóta olyan nevek társaságában, mint a Parliament Funkadelic, a The Roots, James Brown, Jamiroquai, Spearhead vagy Ben Harper. Zenéjük örömteli "mélange", keveréke a funk, a latin, a reggae, a jazz, a house, a dub, az electro és a hip hop stílusoknak.

Kedvenc zenekaraik között megtalálhatjuk a The Clash-től a Kraftwerken és Muddy Watersen át a Led Zeppelinig és Afrika Bambaataaig megannyit, amelyeknek finom átértelmezései kihallhatók táncra késztető zenéjükből, amelyben a világzene és a diszkózene elemei elképesztő módon ötvöződnek bővérű utcadzsesszé és kifinomult partizenévé.

A hat koncertből álló 2008-as Blue Music sorozat támogatója az American Express.

Felállás:
Papa Dee: ének
Desmond Foster: ének, basszusgitár, gitár
Lati Kronlund: basszusgitár, gitár, billenytűsök
Yancy Drew Lambert: dob, ének Philippe Monrose: dob, ütőhangszer Everton Sylvester: ének
Hanifah Walidah: ének, effektek
Iwan van Hetten: billentyűsök, trombita, ének
Ziggy Zerang: effektek

Időpont és helyszín:
április 7. - A38 Hajó

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.