Visszatér a Herfli Davidson

Ferenczi György az A38 hajón muzsikál

Ferenczi György szerint elérkezett a számvetés ideje. Hiszen éppen 16 esztendeje és 215 napja, hogy megalakult első saját zenekara, a Herfli Davidson.

2008.04.03 17:22ma.hu

A nemmindennapi jubileum kapcsán (elvégre valóban nem mindennap 16 éves 215 napos egy együttes) úgy gondolta, összehívja egykori játszótársait. Gyuri a bal karjára a következő szöveget tetováltatta: „Nosztalgia az út vége”, márpedig ő javában útközben tart, tehát korántsem nosztalgia koncertre készül. Dehogy! Régi, 1992 és 94 közötti Herfli Davidsonja (csak emlékeztetőül: Gyenge Lajos – dob, Kepes Róbert – basszus, Benkő Zsolt – gitár, Szendi Gábor – ütősök, Vincze Tamás – dob) és két és fél éve működő, sikert sikerre halmozó Rackajamja együtt lépnek majd színpadra. Az izgalmas este első részében a Rackajam a bearanyozódás felé haladó Milyen lárma?! című nagylemezt mutatja be élőben. 

A tavaly megjelent albumon a magyar népzene hagyományai keverednek a saját gondolatokkal. A kiforrott és egyedi hangszereléssel megírt dalok hozzák a színes "ferenczis" zenei világot. A Gryllus Dániel kiadásában megjelenő CD támogatója Gere Attila, villányi borosgazda, aki Ferenczi Gyurival kölcsönösen nagy tisztelői egymás művészetének. Az A38 éttermében Gere Attila, Tiffán, Gere Tamás és a Bock Pince borkóstolóra várja az érdeklődőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.