A szlovén könnyűzenei élet sztárja lép fel!

Rockandrollba oltott popzene- Elvis Jackson az A38 Hajón!

A magyarországon méltatlanul kevéssé ismert szlovén könnyűzenei élet egyik legnagyobb sztárja lép fel az A38 Hajón.

2009.02.26 16:20ma.hu

Az Elvis Jackson - ellentétben azzal, amire neve alapján gondolnánk - nem rockandrollba oltott popzenét játszik, hanem a legsúlyosabb ska-metál-punk-reggae attakkal rohanja le közönségét.

Kiegészítésként a hazai psychobilly-színtér két jeles képviselője, a "belezős rakkenrollt" játszó Yellow Spots, illetve a kizárólag "kövér szörfrockot" előadó Fit Fat lép fel. 

Elvis Jackson
- pont úgy hangzik, mintha valami kiöregedett soulénekes vagy countrydalnok lenne. Ehhez képest Szlovénia egyik legjobb és leglendületesebb zenekaráról van szó. A punk viharos zabolátlanságát csattogós ska muzsikával és napfényes szörfrockkal ötvöző együttes lassan 12 éve tolja az ipart. 

Három nagylemez, tomboló hangulatú koncertek ezrei, európai turnék szegélyezik e nem mindennapi karrer ívét. Nem véletlen, hogy az Elvis Jackson negyedik, idén márciusban megjelenő lemezén már igazi nemzetközi nagyságok működnek közre: az Against the Gravity producere nem más, mint a Faith No More egykori basszusgitárosa, Bill Gould, aki egyébként a Brujeira, a Kultur Shock vagy a Beatsteaks lemezeink is közreműködött,a hangmérnökök között pedig feltűnik Rich Veltrop (trófeái között Tom Petty, a RATM, a RHCP vagy a Toto) és John Cuniberti (Aerosmith, Dave Matthews Band, The Grateful Dead, Tracy Chapman). 

Ilyen háttérrel igazi perfekcionista, de lendületes és hangulatos ska-punk-reggae lemez született, aminek bemutató turnéján Budapestet is útba ejti az Elvis Jackson.
 
Az illusztris közreműködők persze gondoskodtak róla, hogy az Elvis Jacksontól megszokott ska kissé háttérbe szoruljon, tágabb teret adva a torzított gitároknak és metálosabb hangzásnak. 

A szlovén kvartett nem teketóriázik: kíméletlen, egyben nagyon vidám koncertjei garantáltan elsöprő meglepetést kínálnak. 

Elvis Jackson (SLO), Yellow Spots, Fit Fat 
2009. március 4., szerda 20h 
A38

Belépő: 1000 Ft, elővételben kapható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.