Korunk egyik legütősebb jazz-produkciója lép fel!

Herbaliser koncert az A38-on!

Korunk egyik legütősebb és legelegánsabb jazz-produkciója Londonból, a Ninja Tune kiadó büszkesége, az elsöprő "hiphoptól a jazzig és az elektronikáig" szintér csodabigbandje - Herbaliser az A38-on.

2008.12.18 23:30ma.hu

A Herbaliser a Ninja Tune legletisztultabb és legütősebb hiphop-együttese, amely a sample-alapú zseb-funk nemzetközi élvonalának igazi klasszikusa. A kifinomult jazz és funk darabok kellemes középtempójú ritmusokra épülnek, mellé a hibátlan scratch és az elsőosztályú rap - ezek tették a Herbalisert azzá az egyedülálló zenei produktummá, amely összeköti a hangszeres hiphopot a legújabb londoni pszichotrópikus beat legnagyobb tudósaival. 

A formációt Ollie Teeba és Jake Wherry alapították a kilencvenes évek elején Londonban. Zenei identitásuk gyökereiket az amerikai jazz és funk világából (Roy Ayers, Johnny Pate, Ramsey Lewis), valamint az old-school hiphopból (különösen a New York-i iskola - Grandmixer D.ST, Sugarhill, Jungle Brothers) merítették. 

A Herbaliser live actje egy teljes zenekart fed, amelyben Wherry basszusgitározik, Teeba lemezjátszókon alakít, miközben kiváló háromfős fúvósszekciójuk, élő dobjuk és ütőhangszereik egészítik ki a bandát. 

2008. december 18. 22:00 A38
Deck Attack pres: Herbaliser live (K7!, UK), DJ Infragandhi, DJ Cyborg Templar

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.