Az acid jazz nagyágyúi jönnek hozzánk!

Brand New Heavies koncert az A38-on

Az acid jazz úgy jó másfél évtizeddel ezelőtt pattogott be a fősodorba. Akkoriban sorra érkeztek az olyan bandák, mint az Incognito vagy az idei Szigeten is fellépő Jamiroquai.

2008.11.07 23:30ma.hu

A Brand New Heavies is a funkot, a soult, a hiphopot és a diszkót kombinálta. Hatásos ugrabugra műsorukkal megpörgették még azokat is, akik addig csak a sarokban ülve szürcsölték prémium koktéljaikat. Táncóra legközelebb az A38-on. 

Brand New Heavies Jan Kincaid, Simon Bartholomew és Andrew Levy még a nyolcvanas évek közepén alapított zenekart azzal a céllal, hogy újra centrumba emeljék James Brown vagy épp a Meters cuccait. 

Hogy kísérletük mennyire jött be (nagyon), ahhoz elég csak meghallgatni a debütáló Heavy Rhyme Experience, Vol 1-et '92-ből. London acid jazz pionírjai sokszor cseréltek már énekesnőt (Siedah Garrett, Carleen Anderson), hazánkban például a szöszke Nicole Russóval jártak korábban, az igazi azonban mégiscsak az, mikor N'Dea Davenport áll a mikrofonállvány mögött, ahogy ez az A38-on meg is történik majd. 

Brand New Heavies koncert - A38 Hajó, november 26. szerda, 21:00

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.