A Velorexen érkező proletár romantikába kalauzol!

A Specko Jedno és a Cabaret Medrano közös koncertje a Katona József Színházban!

Április 4-én a Katona József Színházban tekinthető meg az "Elszabadulás"-A Specko Jedno és a Cabaret Medrano közös koncertje két felvonásban.

2009.03.18 15:30ma.hu

A Specko Jedno és a Cabaret Medrano zenekarok közös szereplésének ötlete már jó ideje érlelődik a két énekes-dalszerzőben Rutkai Boriban és Kamondy Imrében. 

Dalaik hangulata, szövegeik, témáik időnként összecsendülnek, kapcsolódnak, reflektálnak egymásra. Párhuzamosan létező, karakteres zenei és képi világuk érezhetően rokon szálaiból „szövetkezik” ez az este. 

Az első felvonás a Specko Jedno női aspektusú dalaira épül, de a repertoárba már bele-belecsempésződik a Cabaret Medrano férfias jelenléte, ami aztán a második részben átveszi a dominanciát, majd a koncert közös-nevezőkkel és fúziós-dalokkal ér véget.

A műsor különleges meglepetése, hogy néhány akció, zeneszám a Katona József Színháztól véletlenszerűen kapott koncertdátumra, az ex-pirosbetűs ünnepre reagál. 

A Specko Jedno a zenekar kezdeti éveiben készített munkásmozgalmi dalfeldolgozásaihoz és a Pionír Piknikhez (A Speciál Gizda előadása a Millenárison és a Városi Színházban.) nyúl vissza, míg a Cabaret Medrano a SZOT-üdülők hangulatába és a Velorexen érkező proletárromantikába kalauzol.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.