Ma ad koncertet a fiatalok egyik kedvenc bandája!

30Y - Szentimentálé koncert Művészetek Palotájában!

A 30Y az elmúlt év legnagyobb rockzenei sikersztorija: a 2005 óta négy (!) albumot megjelentetett csapat klubzenekari státuszból a nyári fesztiválok nagyszínpadaiig repült, alkalmanként tízezrek előtt játszva.

2009.03.13 14:30ma.hu

Szövegcentrikus gitárzenéjüket eleinte sokan hasonlították a Kispál és a Borzhoz, ma viszont már ők a hivatkozási alap a közönség és a fesztiválszervezők számára.
 
Zenei világuk pedig igencsak kiszínesedett. A '90-es évek rockjában gyökeredző húzós alapok (Nirvana, Pearl Jam) fölé egyre komplexebb zenei megoldások kerültek (Queen-szintű vokálok, Muse-szintű progresszív hangszerelés); nem véletlenül ítéli őket a hazai zenei szaksajtó a legmagasabb színvonalú rockprodukciónak.

A hangos-ugrálós-dinamikus koncertek mellett azonban lírai énjüknek is igyekeznek teret engedni. Különleges alkalmakkor csokorba szedik a "rendes" bulikon ritkán játszott, melankolikusabb, intimebb dalaikat, és "Szentimentálé" koncertet adnak. 

Első ilyen budapesti fellépésüket a Múzeumok éjszakáján celebrálták a Petőfi Irodalmi Múzeumban, táblás ház előtt. A közönség folytatást követelt, ám a csapat kivárta a megfelelő alkalmat, s ez most érkezik el. 

30Y - Szentimentálé koncert 
Művészetek Palotája - Fesztivál Színház
2009. március 13. (péntek) 20:00 
Jegyárak: 1100 2300 3100 Ft

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.