Szárnyak alatt!

Húros Annamária kiállítása a Komédiumban!

Húros Annamária díszlet és jelmeztervező, a magyar színházi élet egyik ismert, meghatározó művésze. A budapesti Iparművészeti Főiskolán belsőépítészként diplomázott 1977-ben, kiállítása január 19-én nyílik a Komédiumban!

2009.01.16 20:00ma.hu

Előbb tervezőirodában dolgozott, majd 1979-ben ösztöndíjjal a szentpétervári Nagy Drámai Színházban színpadi tervezést tanult. 1979-1980 között a szolnoki, 1981-től a pécsi társulatnak tervezett - pécsi évei alatt sajátos, senkivel sem összekeverhető stílust teremtett magának. Konstruktív színpadépítő és öltöztető. 

Szinte valamennyi műfajhoz tervezett jelmezt, látványt, a produkciók száma négyszázhoz közelít. Jelmezeit mindig megtartják a varrodákban, egy-egy ruhája hosszú éveken keresztül kis átalakítással mindig más és más darabban tűnik fel, mert színpadi hatásukra sokszor van szükség. Ezért lehetnek önálló kiállítási tárgyak, önálló műremekek. 

Ezen a tárlaton a 2008-as Pécsi Országos Színházi Találkozón nagy sikert aratott művei tekinthetők meg február 20-ig hétköznapokon, 14-18 óra között 

Megnyitó: 2009. január 19. (hétfő), 18 óra
Komédium Színház Galériája 
Vendégek: A Pa-Dö-Dö tagjai 

A kiállítást megnyitja: Pozsgai Zsolt, a Komédium Színház művészeti vezetője

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.