A betűkön túl

Tipográfiai kiállítás a Szimplákban

December 19-étől tekinthető meg a KREA Kortárs Művészeti Iskola és Műhely újabb kiállítása a Szimpla Kertben és Kávézóban. A kedvelt szórakozóhelyeken ezúttal közel 60 darab fekete-fehér betűkompozíció látható majd, a tervezőgrafika szakos hallgatók legfrissebb munkái közül.

2008.12.08 18:19ma.hu

A tárlat február 10-ig látható.

Az első évfolyamos grafikusok tervezői feladata az volt, hogy izgalmas grafikai felületeket hozzanak létre csupán tipográfiai eszközök segítségével: betűk, léniák, tipográfiai jelek, nyomdai díszek használatával.

Végeredményként betűk és jelek végtelen variációjú elrendezése jött létre a térben úgy, hogy a betűk jelentése helyett, azok kompozíciós kifejezőereje határozza meg a fekete-fehér terek dinamizmusát.

A kiállítás december 19-től február 10-ig tekinthető meg hétköznapokon 12.00-től hajnalig. A belépés díjtalan.

Helyszín:

Szimpla Kert: Budapest, VII., Kazinczy u. 14.
Szimpla Kávézó: Budapest, VII., Kertész u. 48.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.