Feleség, anya, hercegnő, legenda!

Újabb világsikerű kiállítás Magyarországon! DIANA: a celebration!

A ShowTime Budapest és az RTL Klub a Titanic kiállítás után újabb siker-kiállítást mutat be Budapesten. Közel 300.000 látogatójával a Titanic volt Magyarország eddigi legsikeresebb magáncégek által szervezett kiállítása.

2008.12.19 18:00ma.hu

Az újabb kiállítástól hasonló eredményeket várnak a szervezők, igazi bravúr volt elérni, hogy a kontinensen elsőként Budapesten kerüljön bemutatásra ez az elbűvölő és megható megemlékezés. 2009. január 31-től látható a Diana: a celebration kiállítás, amely a tragikusan elhunyt walesi hercegnő életét és munkásságát mutatja be. 

A VIII. kerületi Palotanegyedben található patinás Károlyi-Csekonics Rezidencia méltó helyszíne ennek a csodálatos és felemelő kiállításnak. A kiállítás anyagát Diana családja, a Spencer család állította össze és indította világkörüli útra, így állítva emléket a 20.sz. egyik legjelentősebb női alakjának. A család a kiállításból befolyt bevételből, a Diana örökének emléket állító alapítvány munkáját támogatja. 

A kiállítás londoni bemutatója után Ausztráliában és az Egyesült Államokban turnézott. Londonban 800.000, Ausztráliában és az USA-ban pedig több mint 1.000.000 látogatója volt. A kontinensen pedig elsőként Magyarországon látogatható majd ez a páratlan kiállítás.

Diana: a celebration - Diana walesi hercegnő életének krónikáját 150 káprázatos tárgyon keresztül tárja elénk. Az érdeklődő részese lehet egy időutazásnak, láthatja életének legfontosabb állomásait. Megjelenik a gyermek,- aztán az iskoláskor. Feltűnik, mint félénk óvónő, aki rabul ejtette a herceg és egy ország szívét, mint fiatal és elbűvölő menyasszony, odaadó anya, testvér, és mint fáradhatatlan jótékonysági élharcos. 

Diana volt a világ egyik legtöbbet fényképezett híressége, 1981-es királyi esküvőjét, több mint egy milliárd televíziónéző kísérte végig. A bája, szépsége és közvetlensége világszerte megérintette az embereket rövid és mozgalmas élete során. 

A kiállításon látható többek között gyönyörű uszályos esküvői ruhája, 28 -híres divattervezők által készített- ruhaköltemény, családi ékszerek, bútorok, számos személyes emlék, és ritka házi videofelvételek, fényképek. Csak néhány különlegesség: 2 gyémánt fejdísz, az eredeti szövege Spencer gróf megható megemlékezésének testvéréről, amely a Westminster-apátságban hangzott el a temetésen, a kottája és dalszövege Elton John/Bernie Taupin szerzeményének, amely a "Candle in the wind" átdolgozása. 

Több, mint 10 évvel halála után Diana hercegnő emléke még mindig érdeklődést, érzelmeket és indulatokat vált ki világszerte. Diana a nép hercegnője már életében legendává vált. A kiállítás minden Diana, az adott történelemi időszak és nem utolsó sorban a divat iránt érdeklődőnek tartalmas és felemelő élményt nyújt.

A korábbi nagysikerű kiállítások tapasztalatai alapján a jegyeket már elővételben is meg lehet vásárolni. December 17-én 10:00 órától a www.tex.hu weboldalon és az Eventim hálózatában az érdeklődők óránkénti bontásban jelentkezhetnek be a kiállításra, így elkerülhetik a hosszú sorban állást. 

Mivel európai premierről van szó, már külföldről is nagy az érdeklődés, ezért is érdemes előre jegyet váltani. 

Diana: a celebration kiállítás, 2009. január 31-től a Károlyi-Csekonics Rezidencián. (1088 Budapest, Múzuem utca 17.)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.