A premiernek a Karinthy Színház adott otthont!

Bemutató és kiállítás- MOZGAT! ...testünk ideiglenes állomáshely..." címmel!

2008. december 01-én debütált Kosaras Renáta festőművész "MOZGAT! ...testünk ideiglenes állomáshely..." című táncos színházi bemutatója és kiállítása, mely a Kortárs Művészeti Egyesülés a Fiatal Művészekért Egyesület szervezésében jött létre.

2008.12.09 19:20ma.hu

Ma már nem számít ritkaságnak, ha a zenét, a táncot és az irodalmat ötvözzük egy előadáson belül – de az, hogy ebbe a triumvirátusba beillesszük a festészetet, s mindezt színházi környezetbe helyezzük - az igazi ínyencség még ma is. Az est létrehozásában közreműködött Boda János táncos-koreográfus, Rozgonyi Péter zenei szerkesztő, rendező, valamint Martinecz Andrea jelmez – és díszlettervező, Kéri Kitty és Oberfrank Pál színművészek, táncosok, és a Karinthy színház technikai munkatársai. 

Mindannyian arra törekedtek, hogy minél több művészeti ág eszköztárát felhasználva, a színház technikai adottságait kihasználva vigyék közel a nézőkhöz a kortárs képzőművészetet, hogy megmutassák, egy ecsetvonás, egy szín hány gondolatot, érzést tud kiváltani belőlünk. Kosaras Renáta képekbe foglalta gondolatait, színekkel, formákkal mondta el örömét, félelmeit. S mint féltve őrzött gyermekeit, a tánc ruhájába öltöztetve, zenével, irodalommal ékesítve megmutatta - hogy mi mozgatja a világot. 

A műsor végén a vendégek premierhez illő, hatalmas ovációval fogadták a színpadon a közreműködőket, a táncosokat, a teljes színházi stábot. Kosaras Renáta festőművész csak néhány meghajlást és hosszú percekig tartó vastapsot követően tudta tolmácsolni köszönetét a támogatóknak.

A meghívott vendégek a színpadon közelebbről is megtekinthették a festményeket, melyek -néhány kivétellel, ami már a helyszínen elkelt – megvásárolhatóak. 

A zártkörű rendezvény meghívott vendégei az előadás után Sike Tamás boraival és a Törley cég pezsgőivel koccintottak. Az előadást eredetileg az Egyesület egy alkalomra tervezte, de a hatalmas érdeklődés miatt 2009-ben lehetőséget biztosítanak arra színházaknak, rendezvényszervezőknek, művelődési házaknak, hogy az előadást megvásárolják. 

A képeket valószínűleg már csak reprodukcióban láthatja a nagyközönség a további előadásokon, de érthető, ha a tulajdonosok nem szívesen válnak meg tőlük még egy-egy este kedvéért sem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.