Halál-tours címmel előadás-trilógiát mutatnak be!

Izgalmas előadások a Kortárs Drámafesztiválon

A november 21. és 30. közötti VII. Kortárs Drámafesztivál magyar programjába öt előadást hívtak meg a szervezők, ám ez az öt valójában hét. A Természetes Vészek Kollektíva ugyanis Halál-tours címmel előadás-trilógiát mutat be a KDF-en.

2008.11.11 22:00ma.hu

A Természetes Vészek Kollektíva 2002-ben a Trafóban mutatta be a trilógia első részét, a 62 napot, amely egy japán fiatalember önkéntes halálútjának naplódokumentumai alapján készült. A második rész, az Angyaltár 2004-ben, a Pre-Actio pedig 2006-ban született. A trilógia egyazon este teljes egészében látható a Kortárs Drámafesztiválon. 

A ForteDanse Kalevala című előadásával érkezik a fesztiválra. A formáció számára Szálinger Balázs írta újra a finnek nemzeti eposzát. A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház / Urbán András Társulata jelenleg a legsikeresebb alkotóműhely a Vajdaságban. Urbi et orbi című előadásuk számos rangos színházi seregszemle díjazottja volt, s most a Kortárs Drámafesztiválon is láthatja a közönség. 

Az idei esztendőben két ősbemutató is szerepel a KDF magyar programjában: két fiatal és progresszív társulat tart premiert. A TÁP Színház Kurátorok címmel mutatja be vadonatúj produkcióját. Az előadás különlegessége, hogy jelenetei - amelyeket csaknem kéttucatnyi író és rendező jegyez - szimultán zajlanak majd a Tűzraktér helyiségeiben.
 
A Szputnyik Hajózási Társaság - Modern Színház- és Viselkedéskutató Intézet-Labor Bérháztörténetek 0.1 címmel játssza legújabb produkcióját a MU Színházban, egy pesti bérház mindennapjait mutatva be.

A Kortárs Drámafesztivál ajánlja Pintér Béla és Társulata Korcsula című előadását, a Katona József Színház Kétezerhetvenhét című bemutatóját, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház / Urbán András Társulata Turbo Paradisóját, a Nemzeti Színház két novemberi premierét: az Oresztészt és a Gorkij és Brecht egyfelvonásosa alapján készült Vassza Zseleznova / A kivétel és a szabály című előadást, a Katona és a TÁP Színház közös produkciójában megvalósult Fisherman's Friends-et. 

További programok a fesztivál holnlapján!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.