Kibontakozás!

Gály Katalin kiállítása

Ma, amikor a művészet a galériákból mindinkább az utcákra kerül, érezhetően változik az értelme annak az "ösvény"-nek, amelyet a tárlatlátogató az őt megszólító művekkel kapcsolatot teremtve létrehoz.

2008.11.14 23:28ma.hu

Ez az "ösvény" egy láthatatlan útvonalon (track), a művek gravitációs szférájának és a mindennapi realitás gravitációs szférájának határmezsgyéjén jön létre. E két szféra közti "üres helyen" megáll az idő, hogy megtörténhessen az ember titokzatos újjászületése. Történik valami a művészet említett "áthelyeződésével" kapcsolatosan ennek az újjászületésnek az értelmével is? 

Az útmenti "popboardok" feltűnésének növekvő frekvenciája azt jelzi, hogy a művészet konzum jellege erősödik. Csakhogy ennek a trendnek alternatívája is létezik. A művészet alternatív műfajainál (graffiti, performance, happening, stb.) ez a titokzatos időmegállás szintén lezajlik, de másféle eredménnyel. Itt az említett útvonal (track) szellemi értelmének átváltozása a fontos. 

A művészek figyelme ezért ennek az útvonalnak a láthatóvá tételére irányul. Ennek a láthatóvá tételnek egyik szimbóluma Gály Katalin Unfolding című installációja.
 
Gály Katalin 1953-ban született Pozsonyban, ma is ott él. A helyi Iparművészeti Középiskola grafikai szakán 1974-ben, a budapesti Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakán 1975-ben diplomált. 

Szabadfoglalkozású képzőművész.
A kiállítás megtekinthető: 2008. december 12-ig munkanapokon 10-17 óráig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.