Nagyszabású szakkiállítás lesz jövőre

Gépjárműipari kiállítást rendeznek a Hungexpón

A gépjárműfenntartó ipar teljes körű bemutatkozására számítanak a szervezők a jövő szeptemberben a Hungexpón megrendezésre kerülő Autótechnika-autóDIGA kiállításán.

2008.12.15 13:30ma.hu

Az előttünk álló egy-két évre még az optimista gazdasági elemzők is pénzügyi és gazdasági krízishelyzetet, és csak lassan javuló állapotot jeleznek előre. A válság fokozottan érinti az autóipart, az újautó kereskedelmet. Ebben a helyzetben a gépjárműfenntartó iparra nagyobb feladat hárul. Az ehhez szükséges fejlődés eszközrendszerben, szolgáltatásokban előrelépést kíván a szakmától.

Kitűnő alkalom erre a 2009. szeptember 22-25. között sorra kerülő Autótechnika-AutóDIGA szakkiállítás. A hazai piacon meghatározó jelentőségű szakkiállítások a megújult Budapesti Vásárközpont legújabb „G” pavilonjában kapnak helyet. Az AUTÓTECHNIKA-AutoDIGA széles körben kínál bemutatkozási lehetőséget az ágazat szereplőinek. A tematika lehetőséget teremt a teljes gépjármű háttéripar és garázsipar, benne kiemelten a haszongépjármű fenntartás és javítás, a gépészeti technológiák, az innovációs eredmények és csúcstechnológia, a környezetbarát megoldások felvonultatására.

A kiállítások képet adnak a hazai gyártású alternatív járművekről is. A magyarországi autógyárak és gépjármű fenntartó ipari cégek részvételével beszállítói konferencia és állásbörze is várja a látogatókat. Az új pavilonban európai színvonalú üzleti környezetben fogadhatják partnereiket a terület piaci szereplői.

Az AUTÓTECHNIKA-AutoDIGA aftermarket piaci kínálatában bemutatkozik a háttéripar, az első beszállítói és az első beszállítói minőséggel egyenértékű alkatrészgyártás és kereskedelem, az alkatrész újragyártás és felújítás. A kibővített szakmai tematikában új témaként megjelenik a mechatronikai gépészeti és elektromos rendszer diagnosztika is. Lesz ezen kívül gépjármű-szerelési ötletbörze, szervizberendezés és alkatrész börze.

A megújult vásárközpont a modern környezet, a minőségi szolgáltatások kedveznek a kiállítóknak és a látogatók számára is vonzók. Mindemellett a szervezők többet is tesznek a népszerűségért. A kiállítás a szakmai értékeinek megtartása mellett, nyitni fog a kisebb javításokra otthon is vállalkozó, szakmai érdeklődésű nagyközönség felé. Az ágazat képviselőit a határokon túlról is meghívják.

A környező országokban - többek között a társszervező X-Meditor média kapcsolatait is kihasználva - szakmai kiadványokban jelentetnek meg figyelemfelkeltő cikkeket, sőt szakember delegációk szervezése is erősíti majd a látogatottságot. Szintén várható, hogy az egy időben zajló ÖKOTECH környezetvédelmi kiállításra érkező szakemberek érdeklődnek majd az autóipar kiemelkedően fontos tényezőjét jelentő környezetkímélő fejlesztések iránt.

További értékeket hordoznak a kiállítás mellett zajló konferenciák. Néhány a tervezett konferencia témák közül: hatósági helyzetkép a gépjármű műszaki hatósági vizsgáztatásról; környezetvédelmi felülvizsgálatok; egyablakos hatósági jármű ügyintézési ügyfélszolgálat.szervízláncok, a vállalkozásban üzemeltetett műhelyek képviselőire, a kisebb szerelésekre otthon is vállalkozó autótulajdonosokra. Körképet kaphatnak az idelátogatók a hazai gyártású alternatív járművekről, bemutatkozik a háttéripar, az alkatrészgyártás aftermarket piaci kínálata. A kibővített szakmai tematikában új témaként megjelenik a mechatronikai gépészeti és elektromos rendszer diagnosztika is. Lesz ezen kívül gépjármű-szerelési ötletbörze, szervizberendezés és alkatrész börze, valamint a magyarországi autógyárak és gépjármű fenntartó ipari cégek részvételével állásbörze is.

A szervezők 2009-re ismét kiírják először hirdetik meg az Autótechnika - autóDiga Nagydíj pályázatot a hazai gyártású, környezetbarát termékek és újdonságok presztízsének emeléséért. A pályázati kiírás január 15-től megtalálható a www.automobil.hungexpo.hu weboldalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.