Egy kis autó nagy útja

Megkerülte a Földet a napelemes autó

Első alkalommal sikerült a Földet megkerülnie egy napelemes autónak, és megérkezett a lengyel városba. Mintegy ezren próbálták ki útja során.

2008.12.04 18:10MTI

Az ENSZ égisze alatt a lengyelországi Poznanban folyó környezetvédelmi világkonferencia résztvevőit a mai napon „látogatta meg” a jármű. „Egy csepp üzemanyaggal sem szennyeztük a környezetet” - jelentette ki a nagy utazás szervezője és résztvevője, egy svájci tanár, aki szerint kéznél van mindenki számára a technológia, itt van a kezünkben a globális felmelegedés elleni harc eszköze.


Az autós egyébként 17 hónappal ezelőtt indult a svájci Luzern városából és összesen 38 országon utazott keresztül. A nap energiája mellett a villamos áramot is hasznosította a svájci egyetemi kutatók által kiötlött jármű, mely akkujával egy-egy utántöltés után mintegy 300 kilométert tudott megtenni, és 90 kilométeres óránkénti sebességgel is haladni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.