Csaknem 300 film van versenyben idén!

Indul az idei Oscar-láz!

A filmakadémia tagjainak idén összesen 281 alkotásból kell kiválasztaniuk az általában 5 fős jelölti kategóriákat; közben még mindig lebeg a kérdés: vajon jelölik-e posztumusz Oscárra Heath Ledgert a Sötét Lovag című filmben nyűjtott alakításáért?

2009.01.05 18:00ma.hu
Jelöltnek várják Angelina Jolie-t!

Ahhoz, hogy egy alkotás versenyben lehessen, még 2008. december 31-e előtt be kellett hogy mutassák, és legalább hét napig műsoron is kellett lennie. A találgatások és az értékelések már most folynak, hogy vajon kik is lehetnek az esélyesek. 

Többen úgy vélik, hogy noha a Golden Globe-ra Chris Nolan A sötét lovag című Batman-filmje csak egy jelölést kapott , az alkotás az Oscaron tarolhat, és még a Titanic rekordját is megdöntheti. 

A legjobb női főszereplő kategóriába jelöltnek várják Angelina Jolie-t, a Clint Eastwood rendezte Elcserélt életek című filmben nyújtott alakításáért, Meryl Streepet a Ké­tely-béli játékáért, illetve Kate Winsletet a Sam Mendes-féle A szabadság útjaiért. 

A férfi főszereplők között biztos jelöltnek várják Philip Seymour Hoffmant, szintén a Kételyért, Brad Pittet a The Curious Case of Benjamin Button című műért, illetve Ralph Fien­nest is a The Rea­der­ért. 

A rendezők között Clint Eastwood, Sam Mendes, Danny Boy­le, David Fin­cher és Ron Howard is befutó lehet. 

A legjobb film kategóriába várják sokan A sötét lovagot, emellett pedig a Frost/Nixont és a Danny Boyle-féle Slum­dog Millio­nare-t is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.