A legjobb betétdal díjra esélyes a tinifilm!

Csak nem? Oscart kaphat a High School Musical 3.

A High School Musical 3. Végzősök című tinimusicalben elhangzó tizenegy dal is szerepel azon a listán, melyről a jövő évben kiválasztják a legjobb betétdal kategória Oscar-jelöléseit - jelentették be a ceremónia szervezői.

2008.12.18 19:15ma.hu

A szóban forgó dalok között találjuk például a High School Musical című főcímdalt, illetve a The Boys Are Back, a Can I Have This Dance és a Just Getting Started című számokat is. A HSM 3 dalai egyelőre többek közt az Another Way to Die című Bond-főcímdallal és Clint Eastwood saját filmjéhez komponált saját szerzeményével, a Gran Torinóval állnak versenyben.
 
További nagy nevek a gyorslistán: Beyoncé Knowles (aki Cadillac Records című filmjének dalait jegyzi), Bruce Springsteen (A birkózó című film főcímdalával), illetve John Travolta (aki a tinisztár Miley Cyrusszal közös duettjével lehet Oscar-jelölt, amit a Volt című animációs filmben adnak elő).
 
A Steve Coogan főszereplésével készült Hamlet 2. című komédia szintén esélyes az Oscar-jelöltség kivívására a meglehetősen pikáns Rock Me Sexy Jesus című betétdalával. Az egyelőre még elég "népes" listán összesen 49 dalt találunk, ezek közül hirdetik ki a szervezők 2009. január 22-én, pontosan egy hónappal az Oscar-díjak átadása előtt, hogy mely zeneszámok kerültek fel a legjobb betétdal kategóriájának jelöltjei közé. 

Azon az ötös listán az Akadémia által a nyáron hozott legújabb szabályok szerint egy filmből már csak maximum két dal szerepelhet. Az idei évben egyébként az Egyszer című 2006-os ír filmből a Glen Hansard és Markéta Irglová által írt és előadott Falling Slowly nyerte a legjobb betétdalnak járó Oscar-díjat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.