Szeptember 8-ig tekinthető meg

Salvador Dalí művei egyenesen New Yorkból

Május 25-től egészen szeptember 8-ig tekinthető meg az a Dalí-válogatás, amely New Yorkból érkezett Várpalotára; a tárlatot a Thury-várban rendezték be.

2013.05.25 23:29MTI
Fotó: MTI

Sárváriné Rieder Zsuzsanna kurátor elmondta: a Salvador Dalí-műveket Csíkós Nagy Zsuzsa New York-i gyűjtő, galériatulajdonos bocsátotta a várpalotaiak rendelkezésére. 

A tárlaton többi között a spanyol festőművész irodalmi alkotásokhoz készített grafikái láthatók. Tájékoztatása szerint a Dante Isteni színjátékához készített illusztrációk közül nyolcat mutatnak be Várpalotán. A másik sorozatban Lewis Carroll Alice csodaországban című művéhez készített fametszeteiből kilenc tekinthető meg. 

Ezenkívül látható egyebek mellett egy Don Quijote- és sárkányölő Szent György-rézkarc, továbbá Szent Mihály-litográfia. Az alkotások mind szignózottak, számozottak. Salvador Dalí (1904-1989) a szürrealizmus legismertebb képviselője volt. A spanyol-katalán művész több mint 1500 festményt, sok könyvillusztrációt, litográfiát, színházi jelmeztervet, szobrokat hozott létre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.