Három év óta először nem történt gyilkosság

Gyanús: Salvadorban senkit sem öltek meg szombaton

Személyesen a salvadori elnök jelentette be az örömhírt vasárnap, hogy az előző napon senkit sem gyilkoltak meg az országban, amire évek óta nem volt példa.

2012.04.16 07:37MTI

Mauricio Funes államfő közölte, hogy szombat volt az első olyan nap hatalomra kerülése, 2009 júniusa óta, amikor senkit sem gyilkoltak meg. Mandátuma legelején naponta átlagosan 12 embert öltek meg a latin-amerikai országban, míg tavaly év elejére rémisztővé vált a helyzet: naponta 18 ember életét oltották ki.
   
Az ENSZ adatai szerint a gyilkosságok számát illetően Salvador az országok "élbolyában" áll: minden százezer emberre jut 66 gyilkosság. A bűncselekmények többsége a mexikói drogkartellek számlájára írható, amelyek tranzitországnak használják Salvadort.
   
Bűnügyi szakértők azzal magyarázzák a statisztikák javulását, hogy a múlt hónapban békét kötött egymással a két legnagyobb, egymással rivalizáló bűncsoport, a Mara Salvatrucha és a Mara 18 nevű bűnbanda. Mauricio Funes azonban a közbiztonság javítását célzó, hozzáértő kormánydöntéseknek tulajdonítja ezt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.