Megtorlás Salvadorban?

Tizenegy utas égett benn egy felgyújtott mikrobuszban!

Tizenegy utas égett benn egy felgyújtott mikrobuszban vasárnap éjjel Salvador fővárosában; a tömegközlekedésben részt vevő mikrobuszt a hatóságok feltételezése szerint egy banda tagjai gyújtották fel.

2010.06.21 08:00MTI

Hivatalos források szerint a San Salvador egyik külvárosában, Mejicanosban megtámadott kisbusz utasai nem tudtak kimenekülni a lángokból. Mint a rendőrség egyik illetékese, Roberto Villalobos elmondta, a gyanú szerint a salvadori főváros egyik legtöbb erőszakcselekményt elkövető bandája, a Mara 18 követhette el a bűncselekményt, a támadás motívumait azonban egyelőre nem ismerik.

"Mindazonáltal úgy tűnik, hogy a banda a hatóságok bűnözők ellen végrehajtott akcióit akarta megtorolni" - tette hozzá. Mauricio Funes salvadori elnök kormánya 2009 végén bűnözés elleni kampányt indított, és négyezer katonát mozgósított a rendőrség rendteremtő akcióinak támogatására. A kicsiny közép-amerikai országban az elmúlt években ismét rendkívüli módon elszaporodtak az erőszakcselekmények; naponta átlagosan 13 gyilkosságot követnek el, és igen magas az egyéb fegyveres támadások száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.