Saját bajusza helyett adta el borsos áron

Salvador Dalí száraz fűvel verte át Yoko Onót

Salvador Dalí sosem tudott ellenállni a vastag csekkeknek, ezért sok mindenre hajlandó volt, például rábólintott Yoko Ono ajánlatára, hogy eladja neki az egyik bajuszszőrét. Mégsem azt küldte el.

2012.11.30 08:29MTI

Több évtizedes csalásról rántotta le a leplet a 80-as évek világszerte ismert színész-énekesnője, Amanda Lear, aki 18 éves korától kezdve sokáig volt az akkor már 61 éves Salvador Dalínak a múzsája és egyben a kedvese is, így számos bizalmas titkot is ismert a festővel kapcsolatosan. Azt már kortársai is jól tudták, hogy a jellegzetes bajuszú művész nem tudott ellenállni egy-egy szimpatikus összeget tartalmazó csekknek, ám hogy ezért mire volt képes, csak sejtéseink lehettek eddig.

Amanda Lear most az egyik trükkjéről lerántotta a leplet. Történt, hogy egy ízben Yoko Ono azzal az ajánlattal fordult Dalíhoz, hogy adja el neki a bajusza egyik szálát, természetesen nem kérte ingyen. A festő bolond lett volna nemet mondani a csábító vételár láttán, ám mint kiderült, babonásan rettegett attól, hogy John Lennon hitvese valójában boszorkány és a bajuszszál segítségével képes lenne megbabonázni őt.

Ezért aztán cselhez folyamodott: megkérte ifjú barátnőjét, hogy szedjen néhány szál elszáradt füvet, és azt csomagolta egy takaros kis dobozkába. Mindezért Yoko Ono boldogan fizette ki a tízezer dollárt. "Dalí szerette átverni az embereket" - ismerte be egykori szerelme.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.