7,4-es erősségű rengés Salvador partjainál

Szökőárriadót rendeltek el a földrengés után

Salvador partjainak közelében 7,4 fokos erősségű földrengést észleltek hétfő hajnalban, a hatóságok riasztották a közép-amerikai térség államait és Mexikót.

2012.08.27 08:44MTI

Az amerikai geofizikai intézet (USGS) közép-európai idő szerint hajnali négy óra tájban észlelte a Csendes-óceán térségében az 54 kilométeres mélységben keletkezett földmozgást, amelynek epicentruma Puerto El Triunfo salvadori várostól 111 kilométerre délre volt.

Egyelőre nem tudni, hogy van-e cunamiveszély. A biztonság kedvéért azonban a hatóságok szökőárriadót rendeltek el a veszélyeztetett országok - Salvador, Costa Rica, Nicaragua, Honduras, Guatemala, Panama és Mexikó - partszakaszain.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.