Egy éve sodorta el a szökőár az úszódokkot

Partot ért a cunami által elsodort eddigi legnagyobb roncsdarab

Hosszú csendes-óceáni "utazás" után partot ért az Egyesült Államok nyugati részén egy úszódokk, amely a 15 hónappal ezelőtti pusztító szökőárban szabadult el Japánból.

2012.06.07 09:49MTI

A 20 méter hosszú, derékszögű, műanyagból, betonból és fémből készült csónakkikötőt az Oregon állambeli Agate Beachben, Portlandtől délnyugatra mosta a fövenyre a tengerár. A portlandi japán konzulátus - helyi idő szerint szerdán - megerősítette, hogy a 2011. március 11-i cunami által elsodort úszódokkról van szó.

A japán konzulátus munkatársai a japán feliratok alapján azonosították az építményt. Ez az eddigi legnagyobb roncsdarab, amely az Egyesült Államok nyugati partjaihoz ért. Áprilisban az amerikai parti őrség Alaszka partjai előtt elsüllyesztett egy hajót, amelyet ugyancsak a cunami sodort magával.

A Japán északkeleti részét megrázó 2011. márciusi földrengés, majd az ezt követő pusztító szökőár összesen 20 millió tonna roncsot mosott a tengerbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.