Nincs cunamiveszély

Japán: 6,1-es fokozaton rengett a föld

Erős, 6,1-es fokozatú földrengés rázta meg hétfőn Japán középső és keleti részét, áldozatokról és anyagi károkról azonban nem érkezett jelentés és a hatóságok tengeri szökőár veszélyére sem figyelmeztettek.

2011.08.01 18:39MTI

A földmozgás helyi idő szerint hétfő éjfél előtt két perccel történt, a rengés központja a Tokiótól délre fekvő Szuruga-öbölben, a tengerfenék alatt 20 kilométerre volt - jelentette a japán meteorológiai szolgálat.
   
Jóllehet a rengés Tokiótól mintegy kétszáz kilométerre történt, az erejét jól mutatja, hogy a japán fővárosban is kilengtek az épületek.
   
Japán négy kéreglemez találkozásánál fekszik, a távol-keleti ország szenvedi el a világ legerősebb földrengéseinek több mint egyötödét.
   
Az elmúlt hónapokban különösen erős volt a szeizmikus tevékenység Japánban.
   
Március 11-én pusztító erejű, 9-es fokozatú földrengés rázta meg az ország északkeleti részét, amelyet hatalmas tengeri szökőár követett. A legfrissebb veszteségmérleg szerint a természeti csapásban 20 ezer ember halt meg vagy tűnt el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.