70 ország képviselteti magát

Kutya Világkiállítás a fővárosban

Ma kezdődik a budapesti Kutya Világkiállítás, amelyre hetven ország tizennyolcezer állata képviselteti magát.

2013.05.16 09:32MTI

A négynapos seregszemlét a fővárosban a Hungexpo kiállítási központban, valamint a gödöllői királyi kastélyban tartják. 

Az eseményen a legnagyobb számban amerikai staffordshire terrierek, cane corsók és golden retrieverek versengenek egymással. Csütörtökön a terrierek, tacskók, spitzek és ősi típusú kutyák versenyével kezdődik az esemény, pénteken a pinscherek, schnauzerek, molosszerek, svájci hegyi- és pásztorkutyák következnek, szombaton a kopók és rokonfajtáik, a vizslák, társasági kutyák versenyeznek, vasárnap pedig a juhász- és pásztorkutyák, retrieverek, hajtókutyák, vízi vadászkutyák és agarak bemutatójával zárul a program. 

Az eseményen szórakoztató kutyás programokkal, agility- és flyball-bajnoksággal, interaktív tájékoztató előadásokkal is várják a látogatókat. A világkiállításon kiemelt szerepet kap az állatvédelem, az állategészségügy és a felelős állattartás is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.